Termékek Menü
0

Étcsokiba mártott duplán töltött király datolya

Étcsokiba mártott duplán töltött király datolya A kövér, lédús, finom, medjool datolya krémes, mennyei, sózott karamellás kesudiókrémmel és ropogós mandulával töltve, majd egy karakteres gazdag ízvilágú, sötét csokoládé bevonatot kap. Ugye kiváncsi vagy rá?

Csak 5 egyszerű lépés kb 20 perc az elkészítése

1 – Magozzuk ki a datolyát.

2 – Adjunk egy pupozott kanálka sós kesudió vajat vagy más magból készült vajat a datolya közepébe

3 – A közepébe nyomjunk egy ropogós mandulát

4 – Csukjuk be

5 – Vízgőz fölött olvasszuk meg a csokoládét  és boomsakalaka kész is ! (mártsuk bele a szerk)

 

Hozzávalók

8 Királydatolya kimagozva

16 nyers mandula

3 Evőkanál mandula

 100g  kiválló minőségű fekete csokoládé 

Elkészítése

1 – Egy nagyobb tányért vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és tegyük félre

2 – Vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokoládénkat

3 –  Amíg a csokoládé olvad töltsük meg a datolyákat a kedvenc magvajunkkal és nyomjunk egy mandulát a közepébe és csukjuk össze és tegyük rá a sütőpapírunkra a datolyákat.

It’s Ok if there is a little nut butter visible at the “seam” it’ll be nicely contained within our dreamy chocolate coating in a matter of minutes.

4 – Mindegyik datolyánkat töltsük meg 

5 – Helyezzük bele a mennyei olvad csokoládénkba a datolyáinkat segítségként használunk kanalat, hogy szépen egyenletesen felvegyék a kabátjukat.

6 – Miután szép csoki bevonatai vannak a datolyáinknak tegyük vissza a sütőpapírra és diszítsük meg egy fél mandulával a tetejét

7 – A maradék csokoládval diszítsük meg a datolyáinkat, és ezután a hűtőbe vagy a fagyasztóba tegyük 5-10 percig 

Egy lezárt légmentes dobozban 2 hétig vagy fagyasztóban 3 hónapig örzi meg a frisseségét !

forrás : http://betterwithcake.com/anytime/dark-chocolate-coated-double-stuffed-dates-gluten-free-paleo-friendly/

Tartalomhoz tartozó címkék: hír receptek