Termékek Menü
0

Grillezett karfiol datolyával, rozmaringgal és fenyőmaggal (VEGAN)

Grillezett karfiol datolyával, rozmaringgal és fenyőmaggal (VEGAN) Rendeltél tőlünk datolyát, és ma főznél valami finomat?

 

Összetevők

  • 1 nagy karfiol
  • 4-5 szem mejdool király datolya, Darabolva
  • 1/4 bögre fenyőmag +1 evőkanál a diszítéshez
  • 2 evőkanál friss rozmaring, leszárazva és aprítva
  • Fokhagyma por és só ízlés szerint
  • Olíva olaj

Elkészítési mód:

 

  • Melegítsük elő a sütőt a grillezős fokozaton, és helyezzük a sütőrácsot felülről a második fakba.
  •  
  • Daraboljuk fel a karfiolt vágjuk fel a karfiolokat a képen látható módon,a grillezés szempontjából, hogy jól megsüljön a viszintes felületeken, érdemesebb most ezt a módszer választani, függetlenül attól hogy morzsálodni fog a karfiol.
  •  
  • Megszorjuk a karfiolt fokhagymaporral és tengeri sóval, ízlés szerint. megspricceljük enyhén olívaolajjal és grillezük 10-12 percig, vagy amíg puha és jól meg nem grilleződik.
  •  
  • Amíg sül a karfiol egy serpenyőben a fenyőmagot és a datolyát 2 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg, közepes lángon. Folyamatos kevergessük, így a fenyőmagok nem égnek oda, addig süssük míg aranybarna nem lesz és a datolyák megpuhulnak, kb 4 perc.
  •  
  • Amikor a karfiol megsült, keverd össze a fenyőmaggal, a datolyával és a rozmaringgal. Azonnal vagy szobahőmérségleten tállaljuk .

 

 

 

 

 

 

forrás: http://www.wanderingspice.com/2013/10/11/roasted-cauliflower-with-dates-pine-nuts-and-rosemary-vegan/

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír receptek