Menü

Szellem sütemény

Szellem sütemény Igazán finom laktató sütemény

Sütőtök fűszeres szellem süti

  • ¼  bögre Király datolya paszta

  • 4 teáskanál sütőtök fűszer keverék (édes fűszerek)

  • 1 teáskanál szódapikarbóna

  • ½  bögre sótlan vaj, hideg

  • 1 tojás helyettesítő

  • 2¼ bögre liszt

  • datolyaszirup

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és béleljük ki egy tepsit sütőpapírral.

  2. Tegyünk egy fém tálba datolya szirupot datolya pasztát és a fűszert, Helyezzük el gőz főlé ezt a tálat és egyeletesen olvasszuk fel még a keverékünk meleg, olvad és krémes nem lesz. Adjuk hozzá a szódabikarbónát és keverjük el jól

  3. Vágjuk a vajat kis darabokra és helyezzük egy nagy keverő tálba. Tegyük rá a forró keverékünket és keverjük addig össze amíg el nem olvad a vaj. Hűtsük le

  4. Adjuk hozzá a tojás helyettítőnket, ha szükségesnek látjuk. Keverjük a krémünkhöz egyenletesen majd adjunk hozzá egy bögre liszttel.

  5. Egy mixer legalacsonyabb fokozatán a maradék lisztet keverjük hozzá. Csak addig keverjük amíg szükséges. Nehogy túl keverjük [mivel nincs tojás benne ezért ez nem lehetséges szerencsére].

  6. A tésztánkat vegyük ki egy kiliszezett felületre. Finoman készítsünk belőle egy tésztát.

  7. Nyújsük ki a tésztánkat sütőpapírra fél cm vastagságúra mindkét oldalára tegyünk sütőpapírt. Picit meglisztezhetjük ha kívánja.

     

  8. Fordítsuk meg a sütőpaírunkat és távolítsuk el a tejéről a sütőpapírt. Használjunk szellemes süti kiszúrót.

  9. Süssük 12-15 percig amíg arany barna nem lesz.Hűtsük le a sütőpapíron mielőtt át tesszük máshova dekorálásra

     

A süti diszítése:

  • 4 evőkanál Király datolya paszta

  • 4 evőkanál mandula vaj

  • cukrozatlan reszelt kókusz

  • Király datolya darabok szájnak és szemnek

Keverjük össez a datolyapasztát a mandula vajjal. Kenjük be vele a szellemeket és szórjuk meg kókusszal készítsünk datolyából szemet és szája a a szellemeknek. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír receptek

Keresés