Termékek Menü
0

Húsvéti datolyás csoki tojások

Húsvéti datolyás csoki tojások
 
Ez egy abszulút kedvenc otthon én imádom a kesudiós vanillakrémet! Deliciously Ella

Hozzávalók:

1/2 bögre kakaó vaj

2 evőkanálnyers kakó por

3 evőkanál datolya szirup

2 evőkanál mandulavaj

1 bögre datolya

3 evőkanál forralt víz

250g kesudió

1 teáskanál vanilla por

Kesukrém

180 fokra előmelegítjük a sütőt, 10 perc alatt aranybarnára sütjük, vigyázzunk, hogy ne égessük oda. Miután kivettük. Lehütjük a kesdió.

Miután lehült a kesudió a vanilla örleménnyel 10 perc alatt teljesen simára és krémesre turmixoljuk a botmixer aprító dobozában . Igen hosszúnak tünik, de megéri rászánni az extra perceket.

Csokiréteg.

A kakaóvajat a mandulavajjal felolvasztjuk, amikor folyékony halmazálapotúak lettek a maradék összetevőkkel az apritóba helyezzük és összeturmixoljuk

A csoki masszát húsvétitojás szilikon formába helyezzük. Kanál alsó részének segítségével belenyomkodjuk úgy hogy a "tojás" formánk belsejébe maradjon hely a kesudiós krémnek.

A formával együtt fél óráig a fagyasztóba helyezzük.

Kivesszük a formát a fagyasztóból és kinyomkodjuk a szilikon formából. Kanál segítségével megtöltjük a tojásformáikat. Ezután még egy órát fagyasszük a süteményünket figyeljünk oda, hogy fogyasztás előtt legalább 15 percig legyen szobahőmérségleten.


 

Ez egy abszulút kedvenc otthon én imádom a kesudiós vanillakrémet!

Forrás: http://deliciouslyella.com/easter-eggs/

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír receptek