Termékek Menü

Kuszkusz datolyával és pisztáciával

Kuszkusz datolyával és pisztáciával Igen lehet sós ételekbe is datolyát tenni ime egy ínycsiklandozó köret

 

6 főre

elkészítési idő 15 perc 

2 1/2 bögre zöldség alaplé

1/2 bögre narancslé

1 evőkanál oliva olaj

1 gerezd aprított fokhagyma

340 g kuszkusz

1/2 bögre sótlan pisztácia

6 db Medjool datolya kimagozva darabolva

2 evőkanál friss aprított menta 

Só és frissen örölt bors 

 

Tegyük fel forrni az alaplevet a narancslével, olivaolajjal, fokhagymával együtt egy közepes edényben. Keverjük össze a kuszkuszt a pisztáciával, datolyával, mentával, sóval borsal. Zárjuk el a lángot a fazék alatt és öntsük a forrásban lévő alaplevünkhöz a keverékünket, keverjük el és fedjük le 5 percre.Miután megfőtt a kuszkusz villa segítségével keverjük össze, a kuszkusz így pergős lesz. 

 

recept forrás:

https://www.thriftyfoods.com/recipes/recipes/couscous-with-dates-and-pistachios

Tartalomhoz tartozó címkék: hír receptek