Termékek Menü
0

Raginak Perzsa datolya desszert különlegesség

Raginak  Perzsa datolya desszert különlegesség Rangeenak (رنگینک) Közkedveld desszert Iránban, gyakran készítik a nyári időszakban. A név jelentésével nem vagyok biztos honnan származik "Rang "(رنگ) jelentése szín farsi nyelven,így talán a liszt karamellizálásból kaphatta a nevét, amivel nyakonöntik a datolyát. de bármit is jelentsen a neve, igazi gazdag ízélménnyel fogunk gazdagodni, ha megkostóljuk. Így készítsük el minnél hamarabb!

Ranginak

 

 


Hozzávalók:


 24 Magozott datolya
2 bögre liszt
1 bögre  vaj vagy vegán margarin
1/2 bögre dió, felezett
3 evőkanál porcukor
1/2 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál zöld kardamon por
2-3 apróra vágott pisztácia

Elkészítés:

  1. Pirítsuk meg 2-3 perc alatt a diókat, a vékony héját ami piritáskor lejön morzsoljuk le és töltsük be a datolyákba
  2. Közepes lángon piritsuk meg a lisztet amíg, kb 5 percig pirítjuk még a széle el nem kezd aranybarna lenni
  3. Hozzáadjuk a vajat és alacsony lángon hozzádolgozzuk, ha elolvad jöhet a fahéj, kardamon porcukor 10 percig főzzük mérsékelt lángon
  4. a folyékony masszánk felét a tállaló tál alsó részébe egyenletesen öntjük és utána a datolyákat elhelyezzük a tányéron. 
  5. A másik felét a töltött datolyáink tetejére öntjük. Pisztáciával díszítjük és pár órát hütjük.
Forró teával tállaljuk.
 
 
 
Jó étvágyat!
Forrás: http://turmericsaffron.blogspot.hu/2014/08/ranginak-persian-date-dessert-recipe-2.html
Tartalomhoz tartozó címkék: hír receptek