Perzsa gyöngyszeme a Mazafati datolya Bam városából származik. Ízletes és gazdag ízvilágú datolya karamellás beütéssel. Vásárlóinkat igazán lenyűgözte ennek az egyedülálló gyümölcsnek az édes íze és puha, olvadós gyümülcshúsa. Bamban minden évbe szüretelik a datolyapálmákat Irán hegyvidékes részein. Magas cukor tartalmának köszönhetően tartósítószerektől és kémiai adallékanyagoktól mentesen jut el a fogyasztóhoz. A datolya hőkezeléstől és glükóztól mentes és nyers állapotban vásárolható meg. Igazán minőségi nyers gyümölcs.
Eredete
A Mazafati datolya a történelmi Bam város Palotájától nem mesze nő az iráni oázisban. A tengerszínt fölött 1200 méterrel, ami szokatlan a datolyapálmának. Bam városa a leghíresebb hely, ahol a kiváló minőségű Mazafati datolya terem.
A 2006 december 26. földrengés előtti Bam Agyagpalota
Bam város körül mintegy 28000 hektárnyi pálmaültetvény található, ebből 5000 hektáron fiatal pálmafák találhatóak. 120000 tonna datolyát takarítanak be minden egyes évben ezekről a területekről.
A datolya talán a legrégebbi élelem, amiről az emberiség tud. Ma a piacra kerülő pálmafákat öntözött magaságyáson termesztik. Iránban 180 ezer hektárnyi területen szüretelik. Irán a világ datolyatermelésének 20%-át adja, és a világ legnagyobb termesztője is egyben.
Szüret és tárolás
Iránban a szüret ideje a fajtától függ és augusztusban kezdődik és egészen október végéig tart. A Mazafati teljesen beérik a datolya szezon végére.
A termék típusa és a tárolás feltételei: a Mazafati az egyik fő friss datolya fajta, melynek évente hatalmas termésh
ozama van. Ennek a terméknek a nagy részét a helyi piacokon fogyasztják, de mivel az utóbbi néhány évben megemelkedett a termelés mennyisége, elkezdték exportálni is.
A Mazafati datolya feldolgozása és csomagolása: a Mazafati datolyát főként a hagyományos módszerrel csomagolják. Szüret után azonnal helyben kis dobozokba csomagolják, és állandó, 0-5 celsius fokos hőmérsékleten tárolják hűtőházban.
Természetes előnyei
A datolyának számtalan egészségügyi előnye létezik, mivel ez a gyümölcs bővelkedik a természetes rostokban, és teli van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Mivel alacsony zsírtartalmú és nincs benne koleszterol, a Mazafati datolya remek energia bomba, mivel olyan természetes cukrokat tartalmaz, mint a glükóz, szukróz és fruktóz. A datolya alacsony kalória tartalmú és kifejezetten ajánlott egészségtudatos emberek számára, mivel az izomtömeg növekedés számára remek táplálék.
Gazdag B1, B2, B3 és B5 vitaminban, illetve A és C vitamiban. Sok benne a kálium és kevés benne a nátrium. Magas a vas tartalma és nagyon jól lehet vele kezelni a vashiányt. Fluorit tartalmának köszönhetően lassítja a fogak szuvasodását.
A lágy datolya fokozza az emésztést, mivel egyaránt tartalmaz oldható és nem oldható rostokat, és különféle aminosavakat.
Székrekedés és hasmenés esetén is segítségünkre lehet, valamint kiváló bél és vastagbél illetve szív problémák esetén.
Növeli a szexuális vágyat.
Ha rendszeresen fogyasztjuk, segítheti a fogyást. Másnaposságra is kiváló.
Segíti a látást és meggyógyítja a farkas vakságot is.
ÍZ ÉS TÁROLÁS
Az Európában elérhető 20 Mazafati fajtából a legjobbakat választottuk ki, melyet természetes élőhelyén termesztenek és szüretelnek, és nem vetik alá semmilyen kezelésnek, nincsenek adalékanyagok. Színe a barnától a feketéig változhat, húsa igen lágy. Magjával együtt csomaguljuk, hogy megtartsa frissességét.
A természetes karamel és csokoládé szavak írják le a leginkább ennek az ízletes gyümölcsnek a zamatát. A Mazafati az egyik leghíresebb és legízletesebb datolyafajta.
5 fok körüli hőmérsékleten tárolva legalább másfél évig megőrzi minőségét.
Fogyasztható magában, smoothie-ban, eredeti salátaöntetben vagy a főétkezés részeként. Rostban, cukorban gazdag, íze kiváló a csodás desszertekhez. A datolya élvezetének lehetőségei a képzeletet is felülmúlják.
Elérhető áron kínáljuk, figyelembe véve azt a tényt, hogy a jó minőségű étel mindenki számára elérhetp legyen.
A konyhaművészetben való felhasználásának csak a képzelet szabhat határokat.