Menü

Őszi kencék

Őszi kencék Már javában benne vagyunk az őszi időszakban, viszont még mindig aktuális finom datolyás kencék reggelihez. 

Fűszeres sütőtök krém

800 g sütőtök püré

20 db magozott király datolya (medjool) aprítva

¾ bögre alma lé

1 teáskanál vanília 

1 teáskanál fahéj

1 teáskanál örölt gyömbér

1 teáskanál örölt szerecsendió

csipet szegfűbors

fél citrom leve

Törökmogyorós csokikrém

3 bögre nyers török mogyoró

2 evőkanál nyers kakaópor

15 db király datolya (medjool), kimagozva aprítva

½ bögre alma lé

csipet só

¼ teáskanál vanília

Alma vaj”

1 kg alma feldolgozva

1 bögre alma cider

20 király datolya (medjool) magozva és felaprítva

2 teáskanál fahéj

teáskanál szegfűbors

1 teáskanál citromlé

1 teáskanál vanília

 

Fűszeres sütőtök krém

  1. A sütőtököt, datolyát, vaníliát, fahéjat, gyömbért, szerecsendiót, szegfűborsot  egy nagy serpenyőbe tesszük.

  2. Összekeverjük és összeforraljuk, Miután felforrt mérsékeljük a lángot és lassú tűzön 30 percig, vagy amíg egyharmadával nem csökken a mennyiség főzzük, időnként megkeverve.

  3. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a citromlevet, és hagyjuk kihűlni. Simára turmixoljuk és légmentesen tároljuk. 

Törökmogyorós csokikrém

  1. 180 fokra melegítjük a sütőt. 

  2. Sütőpapírra tesszük a törökmogyorót és 10-15 perc alatt aranybarnára pirítjuk egy konyharuhába szórjuk és összedörzsöljük vele ezt párszor megismételve eltávolítjuk a legtöbb héját a mogyorónak.

  3. A kihűlt mogyorókat a többi összetevőkbe mixerbe simára turmixoljuk amennyiben még megkívánná a folyadékot kicsi almalevet öntünk bele

  4. Légmentesen zárt dobozba tároljuk. Ez biztos gyorsan el fog fogyni!

"Alma vaj"

  1. Egy nagy serpenyőbe tesszük az almát, medjool datolyát, cidert és közepes lángon főzzük kb 20 percig időnként megkeverve

  2. Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűborsot és a citromlevet. Ezután még 30 percig főzzük alacsony lángon időnként megkevergetve. A keverékünknek sűrűnek kell lennie és az almának porhanyósnak. Hozzákeverjük a vaníliát  

  3. Levesszük a tűzről és kihűtjük a keverékünket. 3-5 perc alatt krémesre turmixoljuk.

  4. hűvös helyen légmentesen tároljuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír receptek

Keresés