Menü

Vegán Gluténmentes Majom kenyér

Vegán Gluténmentes Majom kenyér A fahéjjal fűszerezett ragadós-édesség chia maggal 

Előkészítési idő: 15 perc

Sütés: 30 perc

Összesen : 45 perc

6 fő részére

Hozzávalók

  • 3  bögre (300g) zabpehely

  • 1/3 bögre (55g) chia mag

  • 1 bögre(200g or kb 10-12 szem) medjool király datolya, magozva

  • 1 1/2 bögre (345g) zsíros kókusztej

  • 1  evőkanál sütőpor (15 g)

  • 1 evőkanál fahéj (15g)

  • 1 teáskanál vanillia kivonat

  • csipet só

  • kókusz olaj tepsi kienéséhez

 

Datolyás borítás

  • 3/4 bögre (130g kb 8-10 szem) medjool király datolya, magozva

  • 2/3 bögre (150g) víz

 

Elkészítés:


 

  1. Melegítsük elő 175 C fokra a sütőt.

  2. Egy erős darálóban daráljük le a zabpelyhet, és a chia magott amig finom állagú nem lesz, tegyük egy nagy tálba

  3. Konyhai robottgéppel daráljuk össze a magozott medjool datolyát és a zsíros kókusztejet. 

  4. Keverjük hozzá a fahéjat, sütőport, vanillia kivonatot és a sót, Turmixoljuk hozzá, hogy jól elkveredjen

  5. A datolyás keverékünket adjuk a darált zabunkhoz, és keverjük össze, hogy egy nedves tésztát kapjunk

  6. Daráljuk le a második bögre király datolyánkat és tegyük a krémet egy kis tálba

  7. Formázzunk golyókat és forgassuk meg a datolya krémbe, tegyük a golyókat egy kókusz olajjal kikent üvegtálba vagy tepsibe. ( recepthez 8cm magas 20 cm széles üvegtálat használtunk.)

  8. Ismételjük meg amíg el nem fogy az összes tésztánk, a maradék datolyakrémet kanalazzuk a süteményre. 

  9. Süssük 30 percig 175 C fokon amíg aranybarna nem lesz a teteje és gyengéd ujj nyomásra újra feljön a tészta.

  10. Tálalás előtt hagyjuk hülni 10-15 percet. Kínálhatjuk datolya kérmmel, kókusz sziruppal, datolya sziruppal, juhar sziruppal vagy házi készítésű finom édes datolya karamellal.

 

 

 

forrás:https://www.feastingonfruit.com/vegan-monkey-bread/

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír receptek

Keresés